Viva Vox u Sava centru - 100 minuta magije

Krcat Sava centar je, naravno, bio sasvim očekivan prizor - da nije tako, ne bi se ni krenulo u avanturu zakazivanja drugog, pa onda i trećeg koncerta, za koji najavu možete pogledati ispod teksta. Ko je pomislio da neće čuti instrumente - prevario se. Krenulo je sve uz "Rockin' In a Free World" ali - sa razglasa, a dok se klasik Neila Younga bližio kraju, Viva Vox su pristizali na scenu i iz polumraka odmah zablistali u temi "Ameno".

U momentu je bilo jasno da su se svi maksimalno potrudili da se spektakl i u vizuelnom pogledu pripremi za desetku - koreografije, presvlačenja, svetiljke, a svaku pesmu je, ponaosob, pratilo nešto novo i posebno. Dirigentkinja Jasmina Lorin u kratkom obraćanju publici nije mogla da sakrije uzbuđenje, a onda se krenulo u ispunjenje obećanja o "50 posto novog materijala u odnosu na prethodni koncert", pre godinu dana na istom mestu.

"Srce" EKV-a, pa "Mama mia", "I'll Be There For You" iz "Prijatelja", pajtonovsko "Always Look On The Bright Side Of Life", "Rama lama ding dong", "Boemska rapsodija" koja je salve aplauza izmamila, Kings Of Leon hit "Use Somebody", "Feelin' Good" Nine Simone... Mešalo se, sasvim spontano i pitko, ono što smo več upoznali u njihovim verzijama sa novitetima u repertoaru, a u publici - slovni transparent "I love beatbox from Viva Vox".

Proslavila ih je obrada Rammsteina "Du Hast", silne hvale su dobili i za to kako vide Prodigy, pa nije nimalo iznenađujuće što su još pojačali taj čvršći deo, posebno izražen u finišu koncerta: "Smells Like Ten Spirit", Nirvane, "By The Way" Peppersa, bravurozna "Killing In The Name Of" Rage Againt The Machine-a... Kakav rokenrol, a od gitare i traga ni zvuka!

Devedeset je minuta, poput fudbalske utakmice, potrajao zvaničan deo, definitivan je kraj usledio posle desetominutnog bisa. Želela je publika još, međutim, red je da i neka druga publika u nedelju, zatim i u ponedeljak, dočeka jednako raspoložene i odmorne devojke i momke čija je veličina, između ostalog, i u tome što ne ističu da su "izmislili rupu na saksiji", jer nisu, ali, to čega su se uhvatili rade maksimalno ozbiljno, predano i sasvim zaslužuju sve ovo što im se dešava.

Foto: Aleksandar Carević

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.