Vaša igra na sreću puni tuđe džepove

Kako je agenciji Beta rečeno u Poreskoj upravi, u prošloj godini od igara na sreću ostavren je prihod od 4,8 milijardi dinara.Broj priredjivača posebnih igara na sreću na automatima iznosio je 68, a kladionica 22.

Uprava za igre na sreću, kako je rečeno, primi i obradi oko 10 prijava na mesečnom nivou, koje se nakon provere kroz evidenciju koju vodi Uprava, prosledjuju nadležnom organu na dalje postupanje.

"Sve informacije odnosno prijave, na osnovu kojih se, nakon provere, utvrdi da je reč o nelegalnom priredjivaču, Uprava za igre na sreću prosledjuje Ministarstvu unutrašnjih poslova", navode u Poreskoj upravi.

Novim Zakonom o igrama na sreću koji je stupio na snagu u decembru prošle godine, terensku kontrolu legalnih priređivača igara na sreću vrši Poreska uprava, a Uprava za igre na sreću, kako je rečeno, vrši samo kancelarijsku kontrolu i nema inspektore koji su zaduženi za terensku kontrolu.

Kako navode, Uprava za igre na sreću nadležna je za kontrolu priređivanja nagradnih igara u robi i uslugama preko SMS poruka samo ukoliko je dala odobrenje za priredjivanje te nagradne igre, a nije nadležna za nadzor i kontrolu kvizova bilo koje vrste, pa i onih koji se održavaju putem SMS poruka.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.