Kalanović: Novi korak mora biti stvaranje partije

BEOGRAD, 2. decembra 2012. (Beta) - Članica Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije Verica Kalanović izjavila je u nedelju da novi korak URS-a mora da bude stvaranje jedinstvene političke partije koja će razvijati Srbiju, njene gradove i opštine i imati sluha za regionalne potrebe.

"Spremni smo da preduzmemo odgovornost i da kroz jedinstvenu partiju nastavimo da stvaramo jaku Srbiju sa jakim gradovima i opštinama", rekla je Verica Kalanović na sednici Uprave URS-a u Beogradu, na kojoj će biti donete odluke o transformaciji URS-a u jedinstvenu političku partiju.

Ona je ocenila da je neophodno da se "zgusnu iskustvo i energija" i stvori jaka i efikasna država.

Verica Kalanović, koja je i ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave, je navela da je u prvih 100 dana rada vlade izbegnut bankrot i postignut veliki rezultat.

"Kad je reč o poljoprivrednicima obećali smo da ćemo se boriti za veći budžet. Ako pogledate 4,5 odsto budžeta predvidjeno je za privredu, a biće i do pet", istakla je ona.

Suzana Grubješić iz URS-a, koja je i potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije, istakla je da su u Srbiji potrebne korenite promene u svim segmentima i dodala da ne može da bude srećna ona zemlja u kojoj više ljudi umire nego što se radja.

"Želim da URS bude akter promena i da cilj URS-a ostane moderna uredjene evropska država", rekla je ona.

Pogledajte još