Da pokažemo da je sport najbolji deo društva

BEOGRAD, 2. decembra 2012. (Beta) - Predsednik Rukometnog saveza Srbije (RSS) Velimir Marjanović rekao je u nedelju da ta organizacija na predstojećem Evropskom prvenstvu za žene želi da pokaže da je sport najbolji deo ovog društva.

"Trenutak je malo nadrealan, u regionu se dešava mnogo loših stvari, a mi sportom i loptom želimo da menjamo stvari i da vrhunskom organizacijom Evropskog prvenstva ostane bolja slika i da sport pokaže da je najbolji deo ovog društva", rekao je Marjanović na konferenciji za medije u Skupštini Beograda.

"Nadam se da ćemo na pravi način organizovati ovo takmičenje, rezultati koje smo ostvarili u prethodnom periodu, mi smo četvrti savez na svetu, nam traže da stalno idemo napred i nadam se da će tako biti za vreme ovog Evropskog prvenstva", kazao je Marjanović.

Srbija će krajem 2013. godine organizovati i Svetsko prvenstvo za rukometašice, a predsednik RSS je istakao da želi da se reprezentaciji otvori put ka medalji u tom ciklusu.

"Želimo da reprezentaciji omogućimo uslove da da sve od sebe i otvori nam put ka medalji u ovom ciklusu od dve godine", rekao je Marjanović.

Pogledajte još