10.000 dolara vodi na Cinema City

Festival Cinema City, koji će se ove godine održati od 6. do 14. juna u Novom Sadu, zvanično je otvorio konkurs za selekciju "Up to 10.000 bucks"

Selekcija "Up to 10.000 bucks" je takmičarska, a predstaviće filmove snimljene budžetom manjim od deset hiljada dolara i autore koji su bili dovoljno hrabri i kreativni da svoju ideju sprovedu u film sa malo novca. 

Konkurs će biti otvoren do 30. aprila, a svi koji žele da se prijave mogu to da učine putem formulara na sajtu festivala. Pobednički film ove selekcije osvojiće i novčanu nagradu od dve hiljade dolara. 

Poziv na konkurs upućen je autorima iz Srbije, regiona i sveta, a organizatori očekuju da se prijave filmovi svih vrsta i žanrova. Selektor programa je reditelj Dejan Zečević, dobitnik nagrade za najbolju režiju domaćeg filma na prošlogodišnjem festivalu, dok je koordinatorka programa Dina Vuković.

Selekcija "Up to 10 000$ bucks" kreirana je da pokaže da za dobar film nije neophodno imati veliki budžet i ogromnu filmsku ekipu, već da inventivnost autora i nove tehnologije mogu da stvore zanimljiva i značajna ostvarenja. 

Prošle i ove... godine

Prošle godine, u okviru selekcije "Up to 10 000 bucks", prikazani su filmovi pristigli iz Japana, Grčke, Srbije, Izraela, Libana, Nemačke, Amerike, Novog Zelanda, Gruzije, koji su pobudili veliko interesovanje publike i filmskih umetnika. Nagradu za najbolji film – "Ibis", kao i i digitalnu kameru osvojio je film "Uspavanka za dečaka" u režiji Miloša Pušića.

Internacionalni Festival filma i medija "Cinema City", održaće se od 6. do 14. juna u Novom Sadu, u organizaciji Udruženja Exit. Prošle godine Festival je prikazao više od 150 filmova, a posetilo ga je 55.000 ljubitelja filma.

Pogledajte još