Ivanović: Utakmica sa Liverpulom najbolja u karijeri

BEOGRAD, 9. aprila 2009. (Beta) - Odbrambeni fudbaler Čelsija i srpske reprezentacije Branislav Ivanović izjavio je da je u pobedi nad Liverpulom od 3:1 u četvrtfinalu Lige šampiona odigrao najbolju utakmicu u karijeri.

"Malo je reći da sam presrećan. Ovo je sigurno utakmica moje dosadašnje karijere... Dati dva gola u ovako važnoj utakmici za klub... to bi poželeo svaki fudbaler", rekao je Ivanović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Ivanović je na sinoćnjem duelu sa dva gola posle kornera Čelsiju doneo preokret i vođstvo od 2:1, iako je Liverpul imao vođstvo od 1:0. Konačan rezultat postavio je napadač Čelsija Didije Drogba.

Uloga igrača utakmice, ipak, po opštoj oceni pripala je 25-godišnjem Ivanoviću, koji je bio najzaslužniji za trijumf Čelsija.

"Atmosfera posle pobede je bila prilično euforična, iako su u Čelsiju, kao velikom klubu, svi navikli na pobede. Ovaj put se, međutim, baš proslavilo. Čestitali su mi bukvalno svi, po više puta, naravno i trener Gus Hidink", naveo je Ivanović.

Nekadašnji fudbaler OFK Beograda i moskovske Lokomotive igračku karijeru je, inače, počeo na poziciji štopera, ali su ga i Hidink i selektor Srbije Radomir Antić prekomandovali na mesto desnog beka.

"Srećan sam i zadovoljan što mogu da podjednako dobro igram na dve pozicije. Biti u timu Čelsija je velika stvar i sigurno je da neću birati poziciju. Mada, ostajem pri stavu da je moje pravo mesto, gde najviše mogu da pružim, pozicija štopera", ocenio je srpski reprezentativac.

Odbrambena uloga, ipak, Ivanovića ne sprečava da redovno trese protivničke mreže o čemu svedoči i podatak da je trenutno sa tri gola najbolji strelac Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine.

"Ne bih ja u špic. Imam svoju poziciju i ostajem tu. Neka drugi daju golove, ja ću samo kad zatreba da se pridodam iz drugog plana. Nije fraza kada kažem da smo svi u službi kolektiva i cilj nam je samo da reprezentacija igra dobro i pobeđuje. Najmanje je važno ko će davati golove", istakao je Ivanović.

Uspeh za Ivanovića, međutim, nije stigao sam od sebe. Ivanović je, naime, po dolasku u London u januaru 2008. godine osam meseci morao da čeka za debi, a i sada nije standardni član prve postave.

"Dok nisam igrao trebalo mi je dosta snage i samopouzdanja da ne padnem psihički. Verovao sam u sebe, trudio se da sve to pobedim još jačim radom i mislim da sada stiže nagrada", podsetio je Ivanović.

"Epizoda u Liverpulu ostaće da se pamti i prepričava, ali već odlazi u zaborav. Čeka nas Bolton za vikend, revanš sa Liverpulom u utorak, pa okršaj sa Arsenalom u FA kupu... Veliki klub nema vremena za veliko slavlje. Tek po završetku svih takmičenja. A ostali smo u igri za tri trofeja", naglasio je Ivanović.

Pogledajte još