Mišković ne žali 10 miliona evra za advokate Romana Abramovića

Odlično obavešten sagovornik Kurira kaže da Mišković, zbog cele ujdurme i istrage o njegovim poslovnim vezama sa Šarićima, želi da se zaštiti na svaki mogući način.

- Shvatio je da više nije nedodirljiv, pa je zato u Moskvi imao ozbiljne razgovore da bi, ako bude uhapšen, mogao da računa na podršku. Njega pred srpskim sudovima mogu da zastupaju samo srpski advokati, ali bi se britanski pravnici pojavljivali kao savetnici i pre svega lobisti, koji su veoma moćni i u Rusiji, ali i Evropi i koji i te kako mogu da utiču na tok postupka - kaže izvor Kurira.

A da su u pitanju ogromne pare, najbolje pokazuje tarifa koju je londonski advokat obračunao Abramoviču. Za zastupanje u procesu po tužbi koju je protiv njega podneo milijarder Boris Berezovski, advokat je od Abramoviča dobio čak 7,8 miliona funti, odnosno 9,6 miliona evra. To je najveći iznos u istoriji pravne prakse u Britaniji.

S druge strane, Nenad Popović, advokat vlasnika „Delte“, u izjavi za Kurir kaže da je ova informacija smešna i da prvi put čuje za nju.

Međutim, advokat Borivoje Borović smatra da nije nemoguće da će, sada kada je mleko prosuto, Mišković pokušati na svaki način da se izvuče iz neprijatne situacije.

- Strani advokati neće mu biti od velike pomoći jer oni ne poznaju naš pravosudni sistem. Druga stvar su lobiranje i uticaj, a to košta milione - uverava Borović.

Pogledajte još