Za crkvu nema krize - Eparhija mileševska gradi hotel od 16 miliona evra!

"Po projektu CIP, čija je ukupna vrednost oko 16 miliona evra, u Banji će se graditi hotel sa četiri zvezdice u kojem bi trebalo da bude zaposleno 350 ljudi, od lekara, fizioterapeuta, medicinskih sestara do radnika u pratećim službama", rekao je novinarima, javlja Beta, vladika Filaret, episkop mileševski.

Mileševska eparhija je saopštila da je povela aktivnosti za izgradnju hotela sa četiri zvezdice i pratećih objekata koji će značiti kompletiranje ponude banjskog lecilišta.

"Imamo ponude dvojice biznismena - Grka sa Kipra i jedne ruske kompanije, a razmatra se i mogućnost da crkva sama gradi pomenute objekte. Naravno, u toj varijanti računamo da sredstva obezbedimo iz više izvora", dodao je on.

Vladika je dodao da se na manastirskom zemljištu nalaze brojni stambeni objekti, škola, putevi i deo barske pruge pa je Eparhija iz Direkcije za restituciju dobila uveravanja da će za te parcele dobiti naknadu - u novcu i gradjevinskom materijalu.

Ta naknada, kao i veoma kvalitetna građa iz 900 hektara vraćene šume u kompleksu Ožalj, mogu da budu početni kapital za gradnju hotela ili ulog crkve u partnerskom odnosu sa potencijalnim investitorom, rekao je vladika Filaret.

Pogledajte još