Vermezović: Jankovića i mene čeka ista sudbina!

"Ja sam odluku doneo pre 20 dana, ali neću vam je sada reći. Nemam kontakt sa ljudima iz uprave. Radim svoj posao, a sa njima komuniciram preko sportskog direktora Ljubiše Tumbakovića", kazao je Vermezović u razgovoru sa novinarima u sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

Na pitanje šta misli o odlasku trenera najvećeg rivala, Crvene zvezde, Aleksandra Jankovića, Vermezović je rekao: "Ne radujem se tuđoj muci, jer nas sve čeka ista sudbina".

Vermezović
je naveo da je njegov tim pokazao da je najbolji u Srbiji i da nije na prvom mestu u Superligi zbog slabe konkurencije već zbog sopstvenog kvaliteta.
"Pokušava da se stvori atmosfera da smo prvi jer su drugi loši, ali Partizan je dokazao da je najbolji tim na ovim prostorima. Odradili smo dobar posao, zabeležili samo jedan remi i dva poraza, a imali smo i najbolji napad u ligi. Mogla je da bude i veća razlika, ali svakako bi prihvatili i ovih plus šest bodova da nam je neko ponudio na početku sezone", rekao je Vermezović.

Crno-beli imaju još jedan meč do kraja prvog dela sezone, pošto u četvrtak dočekuju ruski Rubin u poslednjem kolu prve faze Lige Evrope. Vermezović je dodao da su crno-beli napravili pomak u odnosu na ranije sezone kada su u pitanju evropska takmičenja.
"Malo nam je igranje u Evropi skrenulo pažnju sa obaveza u domaćem prvenstvu koje je prioritet. Evropa je nešto što nam se desilo i moram da priznam da će srpskim klubovima biti sve teže da učestvuju u evropskim takmičenjima. Afirmisali smo mnogo igrača koji ranije nisu bili poznati u domaćem prvenstvu", kazao je on.

Partizan
je ove sezone imao dosta problema sa disciplinom igrača, a poslednji u nizu incidenata desio se posle subotnjeg remija sa Spartakom u Subotici (2:2).

"Ovde sam četiri, pet meseci, zatekao sam ekipu i bilo je malo vremena da se promene neke stvari. Ne opravdavam njihovu reakciju, ali mogu da ih razumem. Za ljubav i svađu je uvek potrebno dvoje"
, naveo je Vermezović.

On je dodao da su igrači Spartaka provocirali njegove fudbalere i da nije dobro svu krivicu svaljivati na crno-bele. Vermezović je rekao da će dolasci novih igrača u zimskom prelaznom roku zavisiti od prodaje.

"Letos smo doveli Lovrea i Stefana Šćepovića, a Pauljeviću i Kneževiću je potreban period da se priviknu na način rada u Partizanu. Pauljević i Knežević neće ići na pozajmice, jer zaslužuju šansu u Partizanu"
, objasnio je on.

On je istakao i da se sa libijski napadač Mohamed Zabija nije uklopio u tim, dok je Medo Kamara rešen da ode iz kluba.

"Zabija ima neka svoja razmišljanja, a ja se u životu nisam sreo sa takvim slučajem. Kamara ne želi da potpiše novi ugovor sa Partizanom. Sa njim ćemo obaviti razgovor jer ja ne mogu da stavljam u tim nekog ko ne želi da igra"
, zaključio je on.

(Tanjug)

Pogledajte još