Stanković: Spomenik u Preševu u zakonskoj proceduri

"Situacija sa spomenikom ide svojim zakonskim tokom pred državnim organima u redovnom postupku, a kada bude doneta odluka biće saopštena. I na drugim delovima Srbije podizani su spomenici sa različitim amblemima", rekao je Stanković novinarima.

Udruženje vetrana bivše OVPBM je 16. novembra u centru Preševa po odobrenju lokalne samouprave podiglo spomenik poginulim pripadnicima OVPBM, a Stanković je nedavno rekao da su krivične prijave podnete jer je spomenik podignut bez saglasnosti Zavoda za zaštitu spomenika iz Niša.

Stanković, koji je posetio jug Srbije prvi put od imenovanja na dužnost predsednika Koordinacionog tela a Preševo, Bujanovac i Medveđu, danas je razgovarao i sa predsednikom opštine Preševo Ragmijem Mustafom i sa njim uručio novačanu pomoć malim i srednjim preduzećima u toj opštini, Bujanovcu i Medveđi.

Srpski novinari pitali su Stankovića o spomeniku poginulim pripadnicima OVPBM u Preševu, dok su ga albanski novinari pitali o spomeniku izmedju sela Lučane i Dobrosin u bujanovačkoj opštini čija je izgradnja počela, a "koji uznemirava albansko stanovništvo".

BUJANOVAC, 3. decembra 2012. (Beta)

Pogledajte još