Pobede Šahtjora, Hamburga i Verdera u Kupu UEFA

BEOGRAD, 9. aprila 2009. (Beta) - Fudbaleri Šahtjora, Verdera i Hamburga ostvarili su pobede od dva gola razlike u prvim utakmicama četvrtfinala Kupa UEFA.

Šahtjor je u Donjecku pobedio Marsej sa 2:0. Domaći su poveli u 39. minutu preko Tomaša Hubšmana, a konačan rezultat postavio je Brazilac Žadson u 65. minutu.

Ukrajinska ekipa je tako ostala neporažena na poslednje četiri utakmice Kupa UEFA na Olimpijskom stadionu u Donjecku. Šahtjor je na tim mečevima postigao 11 golova, a nije primio nijedan.

Fudbaleri Verdera iz Bremena pobedili su na svom terenu Udineze sa 3:1 i tako ostali u prilici da iz evropskih takmičenja eliminišu i poslednji italijanski klub. Nemačka ekipa je u osmini finala bila bolja od Milana.

Brazilac Dijego je sa dva gola u 34. i 67. minutu doneo Verderu solidnu prednost, da bi u 79. minutu Ugo Almeida postigao i treći pogodak. Poraz Udinezea ublažio je Fabio Kvaljarela tri minuta pre kraja utakmice.

Hamburg je posle preokreta pobedio Mančester siti sa 3:1. Engleska ekipa povela je u 35. sekundi golom Stivena Ajrlenda, ali je tim Martina Jola izjednačio posle devet minuta golom Jorisa Matijsena.

Vođstvo Hamburgu doneo je Pjotr Trčkovski iz jedanaesterca u 63. minutu, a prednost od dva gola osigurao je Hose Paolo Gerero u 79. minutu.

Fudbaleri Pari Sen Žermena i Dinama iz Kijeva odigrali su na stadionu Park prinčeva u Parizu bez golova.

Rezultati prvih utakmica četvrtfinala UEFA kupa:

Pari Sent Žermen - Dinamo Kijev 0:0

Hamburg - Mančester Siti 3:1

Verder - Udineze 3:1

Šahtjor - Olimpik Marsej 2:0

Revanš utakmice igraju se sledećeg četvrtka.

Pogledajte još