Vukoičić: Želimo da nastavimo seriju pobeda

Crvena zvezda je posle četiri kola upisala isto toliko pobeda i obezbedila plasman u drugu rundu Evrokupa, ali utakmica za crveno-bele ima takmičarski značaj, jer bi eventualnim trijumfom obezbedili prvo mesto u grupi.

POGLEDAJ VIDEO: Crvena zvezda ubedljivo pobedila Orlean

"Nemamo pritisak u smislu da nam od ove utakmice zavisi nastavak takmičenja, tako da ekipa ne razmišlja o eventualnom negativnom ishodu i kakve bi sve to posledice moglo da ima. Ipak, moram da naglasim da ne pomišljamo na poraz, a činjenica da nemamo imperativ pobede nas stavlja u bolju poziciju. Kad smo već dobro odigrali prethodne četiri utakmice, želimo da učinimo sve da i u Francuskoj pružimo dobru partiju i upišemo još jedan trijumf", rekao je Vlada Vukoičić za klupski sajt.

Sa druge strane Orleanu je duel sa Crvenom zvezdom biti il ne biti, jer samo u slučaju pobede ostaju u trci za mesto koje vodi u drugu rundu Evrokupa.

"Francuska liga je izjednačena, a jedna od odlika te lige je da ekipe dosta osciliraju. Orlean nije drastično promenio formu i rezultate u odnosu na naš prethodni mec. I dalje su u donjem delu tabele, medutim, doveli su Krisa Hila. Ne znamo da li Orlean ima vruć domaci teren, kakav je atmosfera u dvorani i da li je publika aktivna, ali znam da će njihovi igrači učiniti sve da pobede, jer oni nemaju prava na grešku", kazao je Vlada Vukoičić.

On je dodao da je Orlean tipičan predstavnik francuske košarkaške škole u kojoj su nosioci tamnoputi americki internacionalci.

"Uvek su aktivni u skoku, naglašena im je igra u tranzicij, izbegavaju pozicionu igru i traženje komplikovanih rešenja. Ukoliko se uđe u njihov ritam mogu da budu jako neugodni. Medutim, mi smo uspeli da im pariramo u prvom meču pa se nadam da ćemo biti uspešni i ovog puta", objasnio je Vukoičić.

Utakmica Orlean - Crvena zvezda na programu je sutra od 20.30.

(Tanjug)

Pogledajte još