Restoran Stara carinarnica - mesto koje čuva duh davno prošlih vremena

Stara Carinarnica je nekad bila najveće zdanje u Zemunu i zvala se Carinski ured i dan dan, nakon tri veka na ovom mestu se oseća duh istorije i carskih ratove koji su vođeni na ovim prostorima.

U enterijeru preovladava drvo, kovano gvožđe i opeka a debeli zidovi će učiniti da dok ste na ručku u ovom restoranu budete pošteđeni od čestih telefonskih poziva, jer dometa gotovo i da nema. Njihovi vešti dizjaneri su uspeli da u pravoj meri ukolpe staro i novo. Drveni stolovi su veliki i široki i ako želite da ručate u svom društvu i tako proslavite neki važan dan u vašem životu dođite ovde - osetićete se kraljevski.

(old_image)

Kuhinja je posebno atraktivana jer je otvorena, tako da možete da uživate i u pripremi specijaliteta.
Hrana koju pripremaju je više nego ukusna, a u jelovniku preovladavaju nacionalni ukusi. Ono što vam svakako preporučujemo su: teletina, prasetina, jagnjetina i riba ispod sača. Specifičan način pripreme učiniće da ove specijalitete dugo pamtite.

Kao i svi restoranu koji drže do tradicije nude i veliki izbor kuvanih jela koja zavise od godišnjeg doba: sarmice, svadnbarski kupus, čorbe, pasulj i mnoga druga.

Ako niste lljubitelji modernih kolača uživaćete u njihovim desertima: pite od višanja i jabuka, krempite, palačinke, orasnice i makovnjače su deseri.

(old_image)

Pivo i vino imaju na točenje.
Kada dođe lepo vreme njihova prostrana letnja bašta može vam biti na mapi omiljenih mesta.

Adresa:
Kej Oslobođenja 31, Zemun
Telefon: 011/ 261 69 30

Mob: 063/ 235 025

Pogledajte još