Srbima i Hrvatima slede kazne u slučaju nereda

ZAGREB, 4. Decembra 2012. (Beta) - Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platin kazao je da će fudbalski savezi Srbije i Hrvatske biti kažnjeni ako dodje do incidenata u utakmicama te dve reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

"Budući da je reč o kvalifikacijama za SP, te utakmice su u nadležnosti FIFA, a ne UEFA, ali ako bude incidenata, primenićemo sankcije, u to ne sumnjajte", rekao je Platini u intervjuu za Jutarnji list.

On, medjutim, nije imao konkretan odgovor na pitanje da li će u slučaju incidenata Srbija ili Hrvatska biti isključene iz kvalifikacija sa Svetsko prvenstva u Brazilu. Platini je ocenio da je za dobar imidž te dve zemlje važno da utakmice prodju bez nereda i da se odigraju u korektnoj atmosferi.

"Te dve utakmice su i dobra prilika da se provuče snažna pozitivna poruka, poruka poštovanja, tolerancije i pomirenja. Oni, koji ove dve utakmice žele da uzmu kao taoce za promovisanje nasilja, moraju da znaju da će snositi posledice", istakao je Platni.

On je dodao da je "fudbal igra, a ne rat".

Pogledajte još