Košarkaški praznik sa Barselonom u punom Pioniru!

Košarkaši Partizana i Barselone igraće u četvrtak u Beogradu od 20.45 utakmicu devetog kola Grupe D Evrolige, a kako je rečeno u klubu, sve ulaznice za meč su prodate.

"Biće to košarkaški praznik i jedna od retkih dobrih prilika za uživanje. Barselona je i po igračima i po sastavu stručnog štaba jedan od najboljih klubova u Evropi, ali naša šansa je ono što sport čini zanimljivim, a to je da bez obzira na prednost u kvalitetu pobednik ne može da se predvidi", rekao je Vujošević novinarima u hali Pionir, gde će se igrati meč.

On je dodao da su gosti iz španije "apsolutni favorit", ali da će njegovi igrači "pružiti maksimum".

"Opomenuli smo ih u prvoj utakmici i mislim da će doći dodatno motivisani, pošto nas tada nisu nadigrali", istakao je Vujošević.

Barselona je u prethodnom duelu ova dva tima pobedila na svom terenu 85:82, a košarkaš crno-belih Dragan Milosavljević je ocenio da su igrači Partizana tada pokazali da mogu da se nose sa njima.

"U prvom meču smo pokazali da može da se igra sa njima. Jedna lopta je tada odlučila pobednika", rekao je on.

Španski klub je posle osam kola vodeći na tabeli sa isto toliko pobeda, dok se Partizan bori za plasman u drugu fazu takmičenja. Crno-beli imaju dve pobede i šest poraza, isto kao Bamberg, dok Lijetuvos Ritas na začelju ima jednu pobedu i sedam poraza.

"Naši navijači su, srećom, svesni da je za projekat u koji smo ušli sa mladim igračima potrebno strpljenje. Prolaz u drugi krug bi bio prilika da se obezbedi budžet, kao i velika škola za igrače, koja bi se posle prenela i na takmičenje u Jadranskoj ligi",
kazao je Vujošević.

(Beta)

Pogledajte još