Jovanović: Ministar Selaković je politički piroman i davalac tuđe krvi

- Srbija je umorna od davalaca tuđe krvi i političkih piromana poput Selakovića. Posle ovoga ministar pravde mora da podnese ostavku ili da bude smenjen u Vladi", naveo je Jovanović u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

Predsednik LDP-a je ocenio da je ono što je Selaković uradio opasno i može u narednim danima da izazove nove sukobe i podele u Srbiji, ugrozi pregovarački proces oko Kosova i izazove stradanje Srba na severu Kosova.

Selaković je učestvovao na protestu ispred Skupštine Srbije na kojem se okupilo nekoliko hiljada studenata i pristalica Pokreta 1389 i zabranjenog pokreta Obraz i rekao da je potrebno dići glas protiv Haškog tribunala jer će u protivnom biti sve više i više nepravdi, i dodao da je na protest došao kao ministar pravde, bivši student i radnik Pravnog fakulteta.

Jovanović je istakao da je današnji studentski protest brutalno zloupotrebljen i da za to najveću odgovornost snose ministar pravde Selaković i pripadnici ektremističkih organizacija koji su pokušali da profitiraju priključivanjem protestu.

Predsednik LDP-a je ocenio da je Selaković "zloupotrebio svoju funkciju, zgazio obavezu da čuva red i mir" u zemlji i stavio se na čelo kolone u kojoj su, pored studenata, bili i, kako je naveo, politički ekstremisti koji u Srbiji pozivaju na linč, prave opasne spiskove izdajnika, politiku Selakovićeve vlade nazivaju izdajničkom zbog dijaloga sa Prištinom, provociraju sukob i promovišu nasilje prema svakome ko nije po njihovom kvazipatriotskom kalupu.

- Kao što su Selakovićevi politički uzori u prošlosti doveli do toga da Srbija bude u položaju u kom se našla u Hagu, a stotine hiljada Srba strada u političkom ludilu koje su pokrenuli, tako danas ministar pravde neodgovorno gura u histeriju neke nove generacije čiji je nastavnik na Pravnom fakultetu - naveo je Jovanović.

Selaković će, dodao je Jovanović, kada završi sa svojim estradnim patriotizmom, nastaviti da glumi reformatora bez rezultata i proevropskog političara koji po potrebi postaje radikal.

- Selaković, koji je za svoje najbliže saradnike izabrao ljude koji su krivično osuđivani, a za pet meseci na vlasti uspeo da donese samo Zakon o amnestiji, danas ponovo jeftino srbuje, sa udobne udaljenosti iz Beograda, gurajući zemlju u novu nestabilnost - naveo je Jovanović.

Predsednik LDP-a je istakao da je Selakovićev posao da piše i predlaže zakone, gradi institucije i ponaša se odgovorno.

- Umesto toga, on je odlučio da potpaljuje mlade ljude, studente i građane Beograda, na isti način kako je to radila politika iz koje je potekao i koja je vodila zemlju iz poraza u poraz devedesetih, i čija je teška, ali logična posledica, Haški tribunal i sve što se dešava u njemu - naveo je Jovanović.

Pogledajte još