Prva petoletka prodata za 2,5 miliona evra

BEOGRAD, 10. aprila 2009. (Beta) - Agencija za privatizaciju i Akcijski fond potpisali su ugovor o prodaji holdinga Prva petoletka iz Trstenika i njegovih zavisnih i osamostaljenih društva konzorcijumu firmi Lvivski autobusni zavodi iz Ukrajine i Siti tarnsport konstrakšn investments iz Velike Britanije, saopštila je u petak Agencija.

Ugovorena je cena od 2,5 miliona evra, a kupac je u obavezi da investira 60 miliona evra. Kupac Prve petoletke je bio drugorangirani na tenderu koji je objavljen u julu prošle godine. Sa prvorangiranim ponuđačem, konzorcijumom ruskih firmi Bumaš (Bummaš) i Rosmastorg, ugovor je potpisan u januaru ove godine, ali je kupac raskinuo ugovor, zbog ekonomske krize. Sa njim je bila ugovorena cena od pet miliona evra i investicioni program u vrednosti 30 miliona evra.

To je bio treći objedinjeni tender za prodaju kapitala Holdinga Prva petoletka, njegovih 11 zavisnih preduzeća i šest osamostaljenih firmi, a prva dva su proglašavana neuspelim, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Pogledajte još