Spremni za početak Evropskog prvenstva u rukometu

BEOGRAD, 4. decembra 2012. (Beta) - Predsednik Evropske rukometne federacije (EHF) Žan Brio rekao je u petak da veruje da će Evropsko prvenstvo za žene u Srbiji doživeti veliki uspeh kao ono u januaru za muškarce.

"Takmičenje je doživelo veliki uspeh u januaru, a nadam se i verujem da će tako biti i sada. O tome ćemo više govoriti kada se prvenstvo završi. Sa zadovoljstvom smo odlučili da se ovde vratimo još jednom ove godine", rekao je Brio na uvodnoj konferenciji za novinare u beogradskoj Areni.

Srbija je u januaru ove godine organizovala Evropsko prvenstvo za muškarce, a predsednik EHF je kazao da mu je veliko zadovoljstvo što je ponovo tu.

"Zadovoljstvo je biti ovde. I ovog puta je srpska vlada pružila veliku podršku takmičenju. Odlično smo primljeni u januaru i vratili smo se sa velikim zadovoljstvom. Svima nam je u mislima fantastično sećanje na srpsku gostoprimljivost", kazao je Brio.

Predsednik EHF je posebno istakao da je dve milijarde ljudi putem televizije gledalo Evropsko prvenstvo za muškarce u januaru i pohvalio se podatkom da su na šampionatu u decembru više od 50 odsto sudija i delegata žene.

Generalni sekretar EHF Mihael Viderer kazao je da je sve spremno za početak takmičenja. "Kreirali smo dvostruko zadovoljstvo, prvenstvo za muškarce je dobro prošlo, tako će i ovo. Mislim da su organizatori spremni, mi takodje i sve je spremno da takmičenje počne", kazao je Viderer.

Ministarka omladine i sporta Srbije i predsednica organizacionog odbora takmičenja Alisa Marić rekla je da je sigurna da će se igrati dobar rukomet i da misli da će prvenstvo biti interesantno.

Pogledajte još