Igrači Čelsija i dalje hvale Ivanovića

BEOGRAD, 10. aprila 2009. (Beta) - Fudbaleri Čelsija su po britanskim medijima nastavili da hvale odbrambenog igrača Branislava Ivanovića, iako su već dva dana prošla od kako im je srpski reprezentativac sa dva gola doneo pobedu u Liverpulu u Ligi šampiona.

"Vezista" Frenk Lampard istakao je da je Ivanović, koji je oba gola utakmici četvrtfinala Lige šampiona postigao glavom posle kornera, najbolji igrač Čelsija u vazdušnim duelima.


"On je fantastičan u vazduhu, a verovatno je i fizički najjači uekipi. Kada ga dodirnete kao da ste dotakli stenu. Neverovatan je kada napada protivnički gol", rekao je Lampard, koji se pridružio jučerašnjim pohvalama trenera Gusa Hidinka i kapitena Džona Terija.

Golman Petr Čeh jedini se nije previše iznenadio.


"Znao sam da ume da skače i postiže golove, pošto sam ga gledao u dresu reprezentacije Srbije na utakmici sa Francuskom u Parizu", podsetio je Čeh na avgustovski duel, koji je Francuska dobila sa 2:1,a Ivanović bio strelac jedinog gola za Srbiju.

"Svaka mu čast. Nije lako bez mnogo mečeva u nogama ući na teren na ovako bitnoj utakmici i biti igrač koji pravi razliku. Bez sumnje je bio najbolji na terenu", dodao je češki golman.

Ivanović je, inače, "Dajli Mejlu" pojasnio da je oba gola postigao zahvaljujući uvežbanoj taktici u kojoj je kapiten Čelsija Teri bio mamac za odbrambene fudbalere protivničkog tima.

"To je naša tajna i ne želim da previše otkrijem... Svi imamo različita zaduženja i pozicije. Naravno, ne uspe nam uvek, ali nekada se protivnik i iznenadi", kazao je Ivanović i dodao da se tek sada istinski oseća kao fudbaler Čelsija.

Pogledajte još