Policajac Trajković: Mišić je nagrađen što me je učinio invalidom do kraja života!

"Uroš Mišić je nagrađen. On je pobednik. A ja ću do kraja života ostati invalid", rekao je Trajković za radio Slobodna Evropa.

"Hteli su da me upale, da izgorim kao sveća. I kako ja sada da se pomirim sa njegovim oslobađanjem. Kakva je to država? Da pustiš onoga koji je nekoga svesno zapalio, uništio mu život, i njemu i njegovoj porodici. Pored mene pati cela moja porodica", kazao je Trajković.

On je u izjavi za B92 najavio da će zbog psihičkih i fizičkih posledica napada na njega, podneti privatnu krivičnu prijavu protiv Mišića.

Mišiću
(24), navijaču Crvene zvezde, kako je ranije danas rečeno Tanjugu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, amnestijom je "skinuto" šest meseci kazne, jer je izdržao punih pet godina, od pet i po godina kazne zatvora na koju je osuđen zbog napada na Trajkovića na utakmici Zvezda - Hajduk iz Kule, 2. decembra 2007. godine.

Rešenje Višeg suda u Beogradu, po kome je Mišić ispunio uslove za oslobađanje dela kazne po Zakonu o amnestiji, postalo je pravosnažno u petak, 30. novembra, i prosleđeno je zatvoru, izjavila je Tanjugu portaprol suda Dušica Ristić.

Mišić
je dva puta osuđivan na 10 godina zatvora pred Višim sudom za krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Prva presuda je ukinuta, a druga preinačena pravosnažnom odlukom Apelacinog suda, koji je utvrdio da Mišić nije s umišljajem pokušao da ubije Trajkovića gurajući mu upaljenu baklju u usta, kako je to tvrdilo tužilaštvo od početka procesa, "već da napadne službeno lice u obavljanju poslova javnog reda i mira".

Apelacioni sud je, na bazi medicinskog veštačenja, utvrdio da Mišić gorući deo upaljene baklje nije pokušao da ugura Trajkoviću u usta, kako je tvrdilo tužilaštvo u optužnici i da je napad trajao dve sekunde.Utvrđeno je i da opekotina nije bila neposredno u predelu usana, već na leđima i levoj strani lica koja zahvata i kosmati deo.

Mišić je u više navrata tokom trogodišnjeg procesa izrazio kajanje zbog svog ponašanja prema Trajkoviću, koji tvrdi da mu psihičko i fizičko zdravlje pogoršano posle napada. Tokom višegodišnjeg procesa, ovaj postupak je izazivao veliku pažnju javnosti, a navijači Crvene zvezde su grafitima po gradu i transparentima na stadionu tražili "Pravdu za Uroša".

(Tanjug)

Pogledajte još