Delta vraća Gradu Beogradu zemljište u Bloku 53

BEOGRAD, 5. decembra 2012. (Beta) - Delta holding je najavio da će u sredu Gradu Begradu podneti zahtev za prestanak prava korišćenja nad zemljištim u bloku 53 na Novom Beogradu, nakon čega očekuje i povraćaj uloženog novca, uz pripadajuću kamatu.

Na konferenciji za novinare generalni direktor kompanije Delta Real estate Vojislav Glavinić je istakao da ta kompanija nije postala vlasnik tog zemljišta, zato što konverzija nije završena dve godine od podnošenja zahteva.

On je precizirao da je za pravo korišćenja plaćeno preko 10 miliona evra i da je za dva projekta za objekte koji su tu trebali biti izgradjeni plaćeno preko milion evra.

Glavinić je istakao da je za odustajanje od tog zemljista površine 15,9 hektara "direktni i isključivi" razlog odustajanje nemačke kompanije Bauhaus, koja je zajedno s Deltom na tom prostoru trebalo da otvori svoju prodavnicu.

Bauhaus je odustao od investicije, kako je objasnio, zbog toga što su državni organi odugovlačili s konverzijom zemljišta iz prava korišćenja u pravo svojine, što je uslov da bi moglo da se gradi.

Pogledajte još