Čeda Jovanović: Nikoliću i Dačiću, kažite nam istinu o Kosovu!

"Podržavamo sve ono što je dogovoreno u Briselu, bez ikakvih izgovora, bez dvostruke politike - s jednim licem u Brislu, a drugim u Srbiji. To je jedini način da se Srbija izvede iz živog blata", rekao je Jovanović novinarima u parlamentu.

On je naveo da niko nema pravo da bude zatečen i iznenađen onim što je premijer Ivica Dačić juče u Briselu dogovorio s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem.

"Način na koji se rešava kosovski problem u ovom trenutku frustrira deo našeg društva i na takav način stvara pretpostavke za neko novo Kosovo unutar Srbije, što je sasvim izvesno, kao što je bilo izvesno da će način rešavanja prolema u Bosni i Hrvatskoj proizvesti nove probleme",
rekao je Jovanović.

Predsednik LDP-a je kazao da je potreban razgovor u Srbiji, kako bi se poslala jasna poruka i plan šta je vizija društva, šta su ciljevi i kako ih ostvariti.

On je istakao da su dogovori Dačića i Tačija otvorili mogućnost da konačno počne da se razmišlja na takav način.

"Suština onog što je juče urađeno u Briselu vraća nas u život, iz kome u kojoj nismo samo izgubili 20 godina, nego smo pritom i nestali. Ova zemlja nema budućost ako ne krene onim putem koji je trasiran između ostalog u etapi dogovora Tačija i Dačića", rekao je Jovanović.

On je naveo da LDP podržava to što su dogovorili Dačić i Tači, ali da nema razumevanja za ideju da je moguće rešiti pitanje Kosova tako što će se jedna politika voditi u Briselu, a druga u Beogradu.

(Beta)

Pogledajte još