Čelsi želi da osvoji Ligu Evropa

BEOGRAD, 6. decembra 2012. (Beta) - Aktuelni osvajač Lige šampiona - londonski Čelsi, eleminisan je iz tog takmičenja, a fudbaler tog tima David Luiš rekao je u četvrtak da "plavci" žele da osvoje Ligu Evropa.

Čelsi je u sredu uveče na svom terenu deklasirao Nordsjeland sa 6:1 u poslednjem kolu Grupe E, ali londonskom klubu ta pobeda nije bila dovoljna za plasman u narednu fazu takmičenja, pošto su završili kao trećeplasirani, iza Juventusa i Šahtara.

"Sada na Ligu Evropa gledamo kao Ligu šampiona. Podjednako nam je glamurozna kao LŠ, pošto mnogi od nas nemaju taj pehar, tako da nam je to sada primaran cilj", rekao je Luiš, a preneli su britanski mediji.

Odbrambeni fudbaler Čelsija istakao je da je tužno što je prvak Evrope eleminisan u ranoj fazi takmičenja, ali to vidi kao veliku šansu da se doda novi pehar u vitrine kluba.

"Prošle godine smo osvojili Ligu šampiona, a evo ove godine već smo ispali u grupnoj fazi. To je pomalo tužno, ali na kraju to je velika šansa da osvojimo novi trofej za klub", zaključio je Luiš.

Čelsi će svog protivnika u Ligi Evropa dobiti na žrebu u Nionu 20. decembra.

Pogledajte još