Zabrana okupljanja za navijače Vojvodina i Partizana

NOVI SAD, 10. aprila 2009. (Beta) - Novosadska policija neće dozvoliti navijačima Vojvodine i Partizana da se okupe na centralnom gradskom Trgu slobode pred derbi 25. kola Jelen Super lige, koji se igra u nedelju.

"S obzirom na događaje iz prethodnih sportskih susreta, kada je dolazilo do međusobnih fizičkih sukoba između navijača ova dva kluba, pa i oštećenja imovine na ugostiteljskim i drugim objektima u centru grada, policija neće dozvoliti okupljanje navijača na Trgu slobode", piše u saopštenju.

Dodaje se da će policija snimati prilazne pravce stadionu, kao i desavanja na samom stadionu, za vreme i nakon odigravanja utakmice.

"Apelujemo na navijače oba tima, kao i na sve građane, da svojim postupcima i ponašanjem doprinesu bezbednom održavanju ove sportske priredbe", navodi se u saopštenju.

Krajem marta pred Okružnim sudom u Novom Sadu na 15 godina zatvora osuđen je Stevan Stanković (20) zbog ubistva Dejana Dimitrijevića (27) u sukobu navijača Vojvodine i Partizana.

Prema navodima optužnice, grupa navijača Partizana i Vojvodine sukobila se 14. aprila 2008. kraj Železničke stanice u Futogu kada su otišli na zakazanu tuču.

Mnoge fasade u Novom Sadu ispisane su grafitima "Deja Lonac 1981-2008". Deja Lonac bio je nadimak pokojnog Dimitrijevića.

Pogledajte još