Saša Ilić: Duguju nam, ali smo svesni da živimo u Srbiji

"Mi smo profesionalci, svi od reda, istina je da postoje neka dugovanja prema nama, ali mi ne živimo u Švajcarskoj nego u Srbiji i svi smo smo toga svesni. Nikada se nije dogodilo da se igračima ne isplate zarade, a čvrsto verujem da se to ni sada neće dogoditi. Sinoć jesmo imali sastanak sa ljudima iz rukovodstva kluba, ali to nije bilo iznenada, taj sastanak je dogovoren ranije, ipak završavamo polusezonu i odlazimo na zasluženi odmor. Bilo je reči i o zaostalim zaradama i dobili smo čvrsta uverenja da će svi igrači biti ispoštovani, a ja kao igrač sa najdužim stažom u klubu sam uveren da će dogovor biti ispoštovan, kao i uvek do sada", rekao je Ilić Tanjugu.

Pojedini mediji juče su objavili da su igrači crno-belih na sastanku sa Upravom zapretili da neće igrati večerašnji meč sa Rubinom u Ligi Evrope, ukoliko im se ne isplate premije i dugovanja.

Ilić je dodao da nije u potpunosti zadovoljan prvim delom sezone, iako je osvojena jesenja titula.
"Uvek može bolje, osvojili smo jesenju titulu, što je i bio cilj na početku sezone, a poznato je da kada god smo osvojili jesenju titulu na kraju sezone smo bili prvaci. Znači, da nam je prolazno vreme odlično. Imali smo i nekih neshvatljivih padova, mada kada imamo u vidu da imamo jednu od najmlađih ekipa u istoriji, kao i da većinu ekipe čini momci kojima je ovo prva godina, kako na prvoligaškim terenima, tako i u Evropi, onda ti padovi i nisu nešto dramatično. Imaju ih i ekipe koje su daleko iskusnije i kvalitetnije od nas, pa ne lete glave", istakao je Ilić.

Kapiten crno-belih smatra da je javnost malo nepravedna prema njegovom timu, iako pet godina zaredom osvaja titule i jedini predstavlja Srbiju u Evropi.
"Opet, pored svega toga oko nas se stvara negativna atmosfera u javnosti. To veoma teško pada svima u klubu, ne samo igračima, ponekad se pitamo šta još treba da učinimo pa da napunimo stadion, šta još da uradimo pa da naslovi u novinama budu pozitivni? Kada sve ovo kažem mislim da ne govorim samo u ime igrača, već u ime svih zaposlenih u klubu, jer mislimo da dobro radimo svoj posao, ali da to ne nailazi na prepoznavanje kod naše javnosti", konstatovao je on.

Ilić je uveren da će crno-beli i u drugom delu sezone opravdati očekivanja navijača.
"Očekivanja su uvek ista kada je u pitanju Partizan. Nadam se da ćemo osvojiti šestu titulu, nadam se da će mladi igrači stasati u vrhunske asove. Ne volim da dajem obećanja, jedino u šta sam siguran je da ćemo dati sve od sebe da dođemo do cilja. Čeka nas zasluženi odmor, pa onda pripreme na kojima ćemo iskristalisati formu", zaključio je Ilić.

Partizan večeras od 21.05 igra poslednji meč Lige Evrope protiv Rubina i završava jesenji deo sezone.

(Tanjug/foto: partizan.rs)

Pogledajte još