"Preki sud" preti sudijama smrću zbog zabrane "Obraza"

S druge strane vođa zabranjene organizacije "Obraz" Mladen Obradović negirao je da ima veze sa dopisom sa pretnjama smrću upućenim sudijama Ustavnog suda Srbije i njihovim porodicama, tvrdeći da iza dopisa stoji "haški i antisrpski lobi".

Na sajtu Ustavnog suda navodi se da je dopis preteće sadržine potpisan sa "Preki sud, The Black Hand Apis".

U dopisu je navedeno da se "na osnovu zaključaka i deklaracije Svetskog svesrpskog saveza u odbrani srpskih nacionalnih interesa osuđuju na smrt 11 sudija Ustavnog suda Srbije zbog zabrane organizacije 'Otačastveni front Obraz', zbog navodno povrede Ustava Srbije zajamčenih prava određenih društvenih grupa 'Parada ponosa'...", preneo je Sud.

Kako se navodi, tom "presudom" sudijama Ustavnog suda, "ukoliko ne postupe po ovoj presudi, sledi da sa porodicama za godinu dana napuste teritoriju Srbije i nasele se na Kosovu i Metohiji južno od Ibra ili im sledi izrečena kazna kada se steknu uslovi".

Sudije i njihove porodice po prijemu ovog dopisa biće praćeni "na svakom koraku", piše u dopisu i dodaje se: "Ako neće milom, hoće silom", uz navode da "izvršenje ovog rešenja neće moći sprečiti ni srpska vojska i Dačićeva policija".

Obradović tvrdi da je ovaj dopis nevešt falsifikat i "pokušaj blaćenja srpskih rodoljuba".

Obradović smatra da je dopis delo "haških i antisrpskih lobista koji pokušavaju da zastraše sudije Ustavnog suda pred odlučivanje o zahtevu kosovskih Srba za ocenu ustavnosti sporazuma, koje je potpisao bivši šef pregovaračkog tima sa Prištinom Borko Stefanović".

"Oni pokušavaju da ih zastraše kako Ustavni sud ne bi uspeo da zaštiti ustavni poredak", naveo je Obradović.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.