Morinjo: Nadam se da će Adrijano biti srećan

MILANO, 10. aprila 2009. (Beta-Rojters) - Trener italijanskog fudbalskog šampiona Intera Žoze Morinjo rekao je da se nada da će Adrijano biti srećan, čak iako će mu sreću doneti povlačenje iz fudbala.

Napadač Intera i reprezentacije Brazila Adrijano rekao je danas da će napraviti pauzu u karijeri, tokom koje će razmisliti o nastavku fudbalske karijere.

"Inter je i pre mog dolaska sve uradio kako bi pomogao Adrijanu. Svi smo se trudili da mu pomognemo. Videćemo šta će biti, ali najvažnije je da bude srećan. Ako će ga pauza ili povlačenje usrećiti, neće biti mnogo važno što će klub izgubiti jednog fudbalera", rekao je Morinjo na konferenciji za novinare.

Trener Intera dodao je da još nije razgovarao sa Adrijanom.

"Ne mogu da komentarišem dalje jer još nisam razgovarao sa njim. Tek kada se to desi moći ću da shvatim prave razloge njegove odluke", dodao je on.

Adrijano se nije vratio u Inter posle pauze u prvenstvu zbog reprezentativnih obaveza. On je istakao da mu je sreća važnija od novca.

"Nisam srećan kada igram fudbal. Ne želim da se vratim u Italiju, već da ostanem da mirno živim u Brazilu", rekao je 27-godišnji napadač.

Adrijano, koji je odigrao 47 utakmica za reprezentaciju Brazila i postigao 29 golova, bio je prvi strelac Kupa Amerike 2004. i Kupa Konfederacija 2005. godine, nakon što je zamenio Ronalda u nacionalnom timu.

Međutim, Adrijano se od Svetskog prvenstva 2006. godine borio sa formom i problemima sa alkoholom. Prošle godine je šest meseci proveo na pozajmici u brazilskom klubu Sao Paolu, posle čega se vratio u Inter.

Pogledajte još