Partizan u produžetku poražen od Barselone

Posle četiri četvrtine rezultat je bio 58:58, ali je Barselona bila uspešnija u poslednjih pet minuta, pošto igrači Partizana nisu iskoristili napad za pobedu.

Crno-belima je sada za prolaz u drugu fazu takmičenja potrebno da 13. decembra u Nemačkoj savladaju Bamberg sa više od pet poena razlike.

POGLEDAJ VIDEO: Partizan ispustio pobedu protiv Barselone

U prvom meču pretposlednjeg kola ove grupe, CSKA je ranije danas u Moskvi pobedio Bešiktaš sa 87:72.

Lijetuvos Ritas i Bamberg igraju sutra od 18:30.

Partizan i Barselona odigrali su još jedan epski meč sa mnogo promena vođstava i uzbuđenja, ali je na kraju slavio iskusniji tim.

Utakmica je odigrana u "krcatom" Pioniru, u kome je prema zvaničnim podacima bilo 7.500 ljudi.

Posle potpuno ujednačene prve četvrtine, Partizan je drugu počeo serijom 10:0 i poveo sa 24:13. Crno-beli su igrali izuzetno agresivno u odbrani i naveli su Barselonu da pravi mnogo grešaka.

Partizan su u prvih 20 minuta predvodili Dejan Musli sa osam poena i Nemanja Gordić i Dragan Milosavljević sa po šest. Barselona je držala priključak preko Džoa Inglesa i agresivne igre kojom je "nadskakala" domaću ekipu.

Mogao je šampion Srbije da ima i ubedljiviju prednost, pošto su gostima dosuđene dve tehničke greške, a Partizan nije iskoristio nijedan dodatni napad, a promašio je ukupno četiri penala od 12 u prvom poluvremenu. Osim toga, Barselona je napravila nekoliko faulova u napadu.

Domaći tim je na veliki odmor otišao sa pet poena prednosti - 30:25.

(old_image)

Na početku drugog poluvremena Huan Karlos Navaro je poveo svoj tim do mini-serije od 8:2, kojom je Barselona prvo povratila prednost, 33:32. Nakon toga se razvila velika borba sa promenama vođstva. Obe ekipe su grešile, ali su i veću pažnju poklanjale odbrani.

Partizan je u svom poslednjem napadu u trećoj četvrtini vratio prednost pred poslednju deonicu - 44:43.

Musli je poslednji period utakmice počeo košem, ali je minijatura Ksavijera Rabasede, koji je postigao trojku, a onda i koš posle ukradene lopte, dovela Barselonu u vođstvo, koje je posle još jednog penala Navara iznosilo 49:46.

Nakon koša Milosavljevića, Šarunas Jasikevičijus i Džavai doneli su Barseloni večeras najveću prednost od pet poena, 53:48.

Publika je tada utihnula u Pioniru, pošto je to obično velika prednost u utakmici sa malo koševa, ali su Milosavljević i Leo Vesterman trojkom doneli izjednačenje domaćem timu, izazvavši pravu erupciju u hali.

U poslednja četiri minuta vodila se prava "rovovska borba". Nijedna ekipa nije uspevala da postigne lake poene, ali je Barselona zahvaljujući boljem ofanzivnom skoku imala više prilika.

Vladimir Lučić je 61 sekundu pre kraja postigao trojku za vođstvo 58:56, ali je Navaro izjednačio sa penala. Crno-beli su imali posed 46 sekundi pre kraja, ali je taj napad propao pošto je Milosavljević u reketu predao loptu u ruke centru Barselone Anti Tomiću.

Gosti su imali ceo napad od 24 sekunde, a trener domaćih Duško Vujošević odlučio je da ga brani, i na kraju je to i uspeo. Majkl je sam promašio šut za tri, Si-Džej Valas je uhvatio loptu i šutnuo iz okreta, ali neuspešno, tako da je meč otišao u produžetak.

Majkl i Valas su doneli prednost Barseloni 62:58, a Partizan je dugo pokušavao da je stigne i uspeo je preko Lučića, koji je penalima i trojkom priveo svoj tim na poen zaostatka, 65:66.

(old_image)

Partizan je odbranio sledeći napad Barselone, ali tek kada je Lučić intervenisao kod sudije i skrenuo mu pažnju da je loptu izbacio igrač gostiju. Sudija je poslušao reč kapitena crno-belih, pregledao snimak i dodelio loptu domaćinu.

Đorđe Gagić je posle mnogo muke postigao koš za vođstvo 67:66, 26 sekundi pre kraja.

Duško Vujošević je naložio svojim igračima da prave faul, tako da je Gordić faulirao Marselinja Uertasa, koji je iskoristio oba penala i dao Partizanu 15,5 sekundi za poslednji napad.

Dejan Musli je ušao u reket i krenuo ka košu, ali se odlučio za šut, koji je blokirao Džavai i doneo svom timu pobedu.

Najefikasniji igrač Partizana večeras je bio Dragan Milosavljević sa 14 poena, dok je goste predvodio Huan Karlos Navaro sa 10.

Beta

Pogledajte još