Ferguson podržava vlasnike Junajteda

MANČESTER, 10. aprila 2009. (Beta-AP) - Trener evropskog i svetskog fudbalskog šampiona Mančester junajteda Aleks Ferguson podržao je vlasnike kluba, porodicu Glejzer i pored duga od blizu milijardu dolara.

Finansijski obračuni za sezonu 2007-2008 su nedavno objavljeni, a čelnici Junajteda su i pre objavljivanja rezultata saopštili da niko neće davati izjave o tome.

Međutim, Ferguson je rekao da nema primedbe na rad Malkoma Glejzera, koji je 2005. godine preuzeo Mančester junajted. Glejzer je takođe vlasnik profesionalnog američkog fudbalskog kluba Tampa Bej Bakanersa.

"Njihova podrška klubu se nije promenila. Ne znam šta te cifre predstavljaju, ali dug je postojao i pre nego što je Glejzer preuzeo klub. Klubovi se uglavnom kupuju sa dugovima. Moj odnos sa vlasnicima se nije promenio", rekao je Ferguson.

Posle osvajanja Lige šampiona 2008. godine, profit Junajteda se uvećao na 118,3 miliona dolara, ali i pored toga ukupni dug kluba iznosi 954,6 miliona dolara.

U izboru magazina Forbs Mančester junajted vredi milijardu i 87 miliona dolara, što ga čini najvrednijim klubom na svetu.

Pogledajte još