Osipa se broj učesnika Evrosonga: Grčka odustala iz finansijskih i moralnih razloga!

Nakon Portugalije i Poljske, koje su definitivno odustale od učešća na Evrosongu 2013 zbog ekonomske krize, sada su i svoje nastupe u ovom muzičkom takmičenju otkazale još i Grčka i Slovačka.

SAZNAJ: Kriza udarila na Evrosong - Poljska i Portugalija odustali! Ima li Srbija novca?

Srbiju očigledno ne drma kriza, s obzirom da je RTS raspisao konkurs za pesmu koja će nas predstavljati u Švedskoj. Ove godine izbor će opet biti festivalsko tipa, pa će 2. i 3. marta biti održan "Beosong" na kome će žiri i publika pute SMS-a birati svog favorita za Evrosong. Konkurs za prijavljivanje kompozicija otvoren je do 20. januara.

Grci, koji se svake godine vrlo visoko plasiraju, objašnjavaju da je njihova zamlja pod teškim udarom ekonomske krize zbog čega su prinuđeni da odustanu od 58. Evrosonga u Malemu.

Kako čelnici grčke nacionalne televizije kažu:

- Nije samo problem u tome što nemamo 120.000 eura, koliko koštaju učešće i televizijska prava, već smatramo da bi bilo nemoralno da učestvujemo na Evrosongu tokom najveće krize istoriji Grčke.

Evrosong se ove godine održava u švedskom gradu Malmenu od 14. do 16. maja 2013. godine.

Očekivalo se da će i Kipar iz istih razloga odustati, ali oni su ipak potvrdili svoje učešće. Mnogi veruju da se 2013. na bini u Malmeu neće pojaviti ni Slovenija, a ni Crna Gora.

Euforija oko Evrosonga je već počela, pa je u ponedeljak za samo 20 minuta prodato prvih 5.500 ulaznica. Najjeftinije ulaznice za probe košataju 10 evra, dok će jedna kategorija VIP ulaznica koštati 216 evra. Postoje i posebne ulaznice za posebnu binu, koja približava publiku učesnicima, koje će koštati 345 evra.

Pogledajte još