Vujošević: Lučić postaje lider ekipe!

"Moramo još napornije da radimo, da ne osciliramo, i u nekim trenucima bolje reagujemo. Ova ekipa poseduje talenat i kvalitet, to je pokazala u dve utakmce sa Barselonom, koje je igrala na jednu loptu. Ne zadovoljavamo se time, ali nam daje snagu da nastavimo da radimo. Igrati na ovakav način nas ne čini srećnim, ali nas upućuje da izađemo jači", rekao je Duško Vujošević posle poraza Partizana od Barselone.

POGLEDAJ VIDEO: Partizan ispustio pobedu protiv Barselone

"Ova ekipa je pokazala veliku borbenost i želju, s ozbirom na mladost i kvalitet. Naš projekat će imati smisla pod uslovom da igrači ostanu zajedno dugi niz godina. Evroliga se igra do poslednjeg trenutka. Uzeti Bareloni skalp nije mala stvar, oni su morali pošteno da se namuče i dođu do bodova i blizu su situacije da grupu prođu bez poraza“, naveo je Vujošević.

Trener Partizana napomenuo je da je Bamberg favorit u odlučujućem meču za Top 16 fazu, koji se igra za nedalju dana u Nemačkoj.

"Bamberg je favorit, ima domaći teren, posle Partizana možda i najjači u Evropi. Bićemo maksimalno motivisani. Kada smo pravili tim nismo imali imperativ da se zabeleži rezultat i prođe dalje. Biće super ako prođemo, imaćemo još sedam utakmica u Beogradu. Voleo bih da igramo drugu fazu, iako je naporno igrati u Evroligi i nemamo tim za dva takmičenja“, rekao je Duško Vujošević.

On je pohvalio učinak kapitena Vladimira Lučića i Dragana Milosavljevića, koji je dobro čuvao najboljeg košarkašaa Barselone Huana Karlosa Navara.

"Lučić postaje lider ekipe, ubacio je par trojki u ključnim trenucima. On je odan klubu, pravi kapiten. U Evropi ipak nema puno igrača koji prave razliku, kao što je bio Peković. Nadam se da će neki od ovih igrača uz adekvatan rad, dostići taj kvalitet“, zaključio je Vujošević.

Pogledajte još