Preseljenje Roma

BEOGRAD, 10. april 2009. (FoNet) - Posle višemesečnog odbijanja saradnje sa gradskim vlastima, osam romskih porodica, koje su privremeno smeštene u objekat u Vojvođanskoj ulici, biće preseljene u naselje montažnih- mobilnih kuća Orlovsko brdo, saopštila je danas informativna služba Grada Beograda.

Preseljenje Roma se sprovodi u okviru raseljavanja i smeštaja romskih porodica sa prijavom prebivališta u Beogradu, a koje žive u objektima na zemljištu predviđenom za izgradnju i proširenje gradske infrastrukture, navodi se u saopštenju.

Osam romskih porodica, u stanju neophodne socijalne pomoći, 2006. godine privremeno je smešteno u kuću u Vojvođanskoj 19, kao jednom od objekata koji su više godina bili u postupku rešavanja imovinsko- pravnih odnosa.

Početkom aprila Opština Novi Beograd donela je rešenje o iseljenju tih porodica.

Na lokaciji u Vojvođanskoj ulici predviđena je izgradnja stambenog objekta sa 92 stana i 17 lokala iz programa izgradnje socijalno- neprofitnih stanova, kao i proširenje Vojvođanske ulice koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, dodaje se u saopštenju.

Pogledajte još