Adrijano odlučio da napravi pauzu u karijeri

BEOGRAD, 10. aprila 2009. (Beta-AP) - Napadač Intera iz Milana Adrijano saopštio je u Rio da Žaneiru da će napraviti pauzu u karijeri, jer je prestao da uživa u fudbalu.

"Stopirao sam svoju karijeru na neodređeno vreme, jer više ne uživam u igri. Ne znam koliko dugo bi pauza mogla da traje. U Italiji osećam veliki pritisak i zato ne žurim sa povratkom u tu zemlju. Želim da živim u miru, ovde u Brazilu", izjavio je Adrijano na konferenciji za novinare.

Adrijano je kazao da će pauzu iskoristiti da razmotri dalje poteze u karijeri.

"Nisam bio zadovoljan u Milanu. Svako bi trebalo da bude srećan na poslu, a ja sam bio nesrećan u Italiji. Moram da razmislim šta ću dalje sa fudbalskom karijerom. U Brazilu sam srećan, jer su mi tu porodica i prijatelji", objasnio je on.

Brazilski napadač, koji je ranije imao psihičkih problema, negirao je da je bolestan.

"Nisam mrtav, niti sam u bolnici. Pokušaću ponovo da otkrijem zadovoljstvo u igranju fudbala", kazao je Adrijano.

Adrijano je prošle nedelje odbio da se vrati u Inter, nakon što za reprezentaciju Brazila igrao protiv Perua u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010.

"Novine su poslednjih dana objavljivale svakakve neistine. Sve su to bile spekulacije. Razgovarao sam sa porodicom, prijateljim i menadžerom. Sve ovo radim da bih ponovo bio srećan", rekao je on.

Čelnici Intera u septembru 2007. poslali su Adrijana u Brazil zbog psihičkih problema i nezadovoljstva zbog svog statusa u milanskom timu. On je tada proveo šest meseci na pozajmici u Sao Paulu, pre nego što se vratio u Inter.

"Nemam grižu savesti zbog ljudi iz Intera. Jednostavno, ne sviđa mi se život u italiji. Od 18 godina, kada sam iz Flamenga prešao u Inter, osećao sam stravičan pritisak. Mnogi ne razumeju to što pričam, ali nalazim se u teškoj situaciji. Naravno, ne očekujem da dobijem platu od Intera za ovo vreme provedeno u Brazilu", zaključio je on.

Pogledajte još