Obrazovci osudili na smrt sudije Ustavnog suda i njihove porodice?!

Kako piše na sajtu Ustavnog suda Srbije danas je na adresu ovog suda stigao dopis skandalozne sadržine u kojem se preti smrću sudijama tog suda i njihovim porodicama. Ovaj dopis potpisan je sa "Preki sud, The Black Hand - Apis" i u njemu, pored ostalog stoji:

- Na osnovu zaključaka i deklaracije svetskog svesrpskog saveza u odbrani srpskih nacionalnih interesa, osudjuju na smrt 11 sudija Ustavnog suda zbog zabrane organizacije "Otačastveni front Obraz", zbog navodno povrede Ustava Srbije zajamčenih prava odredjenih društvenih grupa "Parada ponosa" - piše u saopštenju Ustavnog suda.

Dopis, zapravo pretnja, u sebi sadrži i sledeće: - Ukoliko ne postupe po ovoj presudi, sledi da sa porodicama za godinu dana napuste teritoriju Srbije i nasele se na Kosovu i Metohiji južno od Ibra ili im sledi izrečena kazna kada se steknu uslovi.

Kraj dopisa sadrži još otvorenih pretnja sudijama i njihovim porodicama kojima, Obraz poručuje da će biti praćeni "na svakom koraku" uz dodatak da će presudu morati da izvrše "ako neće milom, hoće silom".

- Izvršenje ovog rešenja neće moći sprečiti ni srpska vojska i Dačićeva policija - navodi Ustavni sud šta piše u ovom dopisu koji je dostavljen i nadležnim organima.

Međutim, vođa zabranjenog Obraza - Mladen Obradović negira da oni stoje iza ovog dopisa i ističe da je isti napisao "haški i antisrpski lobi koji pokušavaju da zastraše sudije Ustavnog suda pred odlučivanje o zahtevu kosovskih Srba za ocenu ustavnosti sporazuma, koje je potpisao bivši šef pregovaračkog tima sa Prištinom Borko Stefanović".

Da podsetimo, sud je u junu zabranio delovanje "Obraza", na inicijativu Republičkog javnog tužilaštva. Ali, nekoliko meseci kasnije, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je vođa Obraza Mladen Obradović osuđen na 10 meseci zatvora zbog rasne i druge diskriminacije.

Pogledajte još