Nikolić obećao Simpu pomoć države

Nikolić, koji je na poziv Simpa posetio i fabrike te kompanije u Preševu i Bujanovcu, rekao je da Simpo ne traži novac na poklon već samo garancije pod kojima može uzeti povoljniji kredit, dok bi bez garancija kredit mogli da dobiju pod uslovima za koje unapred znaju da neće moći da ih ispune.

"Danas je Simpo u krizi, a ko nije. Simpu država može, mora i hoće da pomogne. Nije Simpo PR agencija nego iz njegovih fabrika izlaze gotovi proizvodi. U svoje ime i u ime Vlade Srbije ako budu hteli da slušaju mogu da kažem da Simpo mora da postoji i da napreduje, da ima ko da Srbiju vuče napred", kazao je Nikolić.

Nikolić je naveo da je mnogo kritikovano vreme kada je postojala društvena svojina, ali da su u većini slučajeva na čelu tih preduzeća bili ljudi koji su o njima brinuli kao da je to njihovo, dok su nakon privatizacija došli privatni vlasnici koji su sve upropastili kao da nije bilo njihovo.

Simpu je godišnjicu telegramom čestitao i premijer Ivica Dačić, a predsednik kompanije Simpo Dragan Tomić je rekao da je Simpo na jugu Srbije napravio zaokružen proces proizvodnje koji omogućava otvaranje što više radnih mesta.

VRANJE, 7. decembra 2012. (Beta)

Pogledajte još