Hemofarm bolji od Lajonsa

VRŠAC, 10. aprila 2009. (Beta) - Košrkaši Hemofarma opravdali suulogu favorita i u prvom kolu Svislajon superlige Srbije savladali prvaka nacionalne lige, tim Lajonsa sa 80:73 (27:11, 13:21,22:18, 18:13).

Hemofarm je u prvoj četvrtini pokazao da poštuje gradskog rivalašto je "farmaceute" dovelo do razlike koja je garantovala ležernijipristup igri u trećoj i četvtoj četvrtini.

U poslednjem delu utakmice Hemofarm je ponovo "dodao gas" i lakodošao do zaslužene pobede nad Lajonsima.

Najefikasniji u Hemofarmu bili su Bojan Krstović i NebojšaJoksimović sa po 15, dok je Milivoje Božović postigao 14 poena, uz8 skokova.

U Lajonsima Saša Ocokoljić je postigao15, a Branko Jorović 13, uz 5skokova.

Trener Hemofarma Stevan Karadžić rekao je posle utakmice da je raspored utakmica gust, a tempo "ubitačan", jer već u nedelju igrajuprotiv Crvene Zvezde.


"Večeras igrači koji su ulazili sa klupe, nisu opravdali poverenje,pa je startna petorka imala veću minutažu od planirane. Nema mnogovremena za analizu, očekuje nas Zvezda. Imaćemo jedan trening sutra,ritam igranja je surov, ali šta je - tu je", rekao je Karadžić.

Trener Lajonsa Dejan Mijatović rekao je da je prva četvrtinaodredila tok utakmice i da se njegova ekipa dobro držala protivkvalitetnijeg Hemofarma.

"Nas u ponedeljak očekuje Borac, protiv kojeg ćemo tražiti šansuza petu poziciju. Hemofarm je ipak kvalitetnija ekipa, protiv koje niekstremna motivacija, ni ozbiljniji pristup nisu dovoljni", rekao jeMijatović.

Hemofarm: Pavković 2, Despotović, Joksimović 15, Božović 14,Marković 6, Savović 10, Krstović 15, Petrović, Borisov 2,Marjanović 5, Bader 5, Vukosavljević 6;

Lajonsi: Popović 4, Vlašković 6, Vajt 4, Marković 7, Jorović 13,Ocokoljić 15, Mirković 3, Mijatović, Marjanović 2, Kovačević,Knežević 9, Jevdić;

Hala: Centar Milenium, Vršac

Gledalaca: 2.200

Sudije: Jovčić, Mažić, Obrknežević

Pogledajte još