Vesterman: Ne možemo biti zadovoljni porazom!

"Ne možemo da budemo zadovoljni, treći put smo u ovoj situaciji. Izgubili smo sa poenom razlike, a isto je bilo i protiv CSKA, dok smo protiv Bamberga takođe izgubili u završnici. Teško je kad se gubi na takav način", rekao je Leo Vesterman agenciji Beta.

Partizan je u četvrtak izgubio posle produžetka od Barselone 68:67, iako je imao poslednji napad za pobedu. Tim iz Španije je i dalje bez poraza. Beograđani su odigrali jako dobru odbranu, ali su imali 19 izgubljenih lopti, što je za Vestermana ključ poraza.

"Znali smo da moramo da igramo jaku odbranu ako želimo da uradimo nešto protiv Barselone. Dobro smo čuvali (Huana Karlosa) Navara, ali smo pravili glupe greške i izgubili 19 lopti, što je previše za njih", rekao je Vesterman.

On je priznao da je tim u napadu možda grešio zato što se trošio u odbrani, ali je rekao da to ne sme da bude opravdanje.

"U svakoj utakmici mora da bude tako. Znamo da moramo da igramo odbranu, mlad smo tim i moramo ovako u svakoj utakmici. Jesmo dali sve od sebe u odbrani, ali moramo da vodimo računa o svakoj lopti", kazao je francuski reprezentativac.

Partizan čeka ishod večerašnje utakmice Lijetuvos Ritas – Bamberg da bi znao da li u poslednjem kolu treba da pobedi sa više od pet razlike ili samo da slavi u Nemačkoj.

"Znamo da možemo do Top 16. Moramo da pobedimo u Bambergu, a večeras ćemo znati da li to treba da bude više od pet razlike ili samo da trijumfujemo. Naravno da možemo tamo da budemo uspešni, ali nas pre toga čeka važna utakmica u Jadranskoj ligi",
rekao je Leo Vesterman.

Beta

Pogledajte još