Otkriveno da je Psy (Gangnam Style) nekada pevao o ubijanju američkih vojnika

Ove godine, veseli "Gangnam style" zaludeo je celu planetu, a Psy postao jedan od najpopularnijih izvođača na svetu, i vlasnik najgledanijeg YouTube klipa.

Međutim, američka štampa pronašla je njegove rane radove, pesmu od pre deset godina u kojoj je opevao "sporo i mučno ubijanje Jenki vojnika". Pesma je snimljena u znak protesta zbog prisustva 37.000 američkih vojnika u Koreji.

Te 2002, održan je protest zbog stradanja dve devojčice iz Seula u saobraćajnoj nesreći koju su izazvali Amerikanci u vojnom vozilu, i Psy je izveo svoju pesmu "Killer", a godinu dana ponovo je učestvovao u antiameričkim demonstracijama nakon što je jedan južnokorejski diplomata ubijen u Iraku u znak odmazde zbog podrške te zemlje invaziji SAD na Irak.



Američka štampa sa užasavanjem prenosi delove teksta o ubistvima američkih vojnika, kao i izveštaj koji navodi da je Psy tokom tih protesta na bini lomio makete američkih tenkova.

"Poubijaj te je*ene Jenkije koji muče iračke zarobljenike, poubijaj im ćerke, majke, snaje i očeve, poubijaj ih sve polako i mučno", samo je deo teksta pesme "Dear American".

Psy je izdao saopštenje u kojem se izvinjava američkom narodu i svoje rane radove ocenjuje kao plod "veoma emotivne situacije".

"Dolazim iz Koreje, ali živim u Americi i znam kakve žrtve svakodnevno podnose Amerikanci koji odlaze u vojsku da bi štitili slobodu i demokratiju. Sporna pesma nastala je pre više godina, u emotivnom i teškom trenutku. Znam da se tekst može loše protumačiti (?!), i duboko se izvinjavam svima koje sam uvredio", naveo je Psy.

"Podržavam američku vojsku što sam dokazao i nastupom za vojnike, i nadam se da će oni kao i svi drugi Amerikanci prihvatiti moje izvinjenje. Želim muzikom da razveselim ljude i dam im razlog za osmeh, ne za bes".

Psy je u Americi postao neverovatno popularan, "Gangnam style" je najskidanija pesma na servisu iTunes (tri miliona), i samo od te pesme i spota zaradio je više od osam miliona dolara.

Pogledajte još