Olimpijski komitet Srbije i EOK negirali da je Višacki suspendovan i kažnjen

OKS se oglasio putem saopštenja u kom oštro osuđuje prenošenje netačne informacije da je Višacki kažnjen od strane MOK-a i da se očekuje kazna našeg komiteta.

"Gospodin Višacki ni u jednom trenutku nije niti kažnjen niti suspendovan iz Olimpijskog pokreta. Upravo suprotno, gospodin Višacki uživa našu potpunu i jednoglasnu podršku i mi se radujemo zajedničkom radu sa njim u budućnosti", izjavio je i predsednik Evropskog olimpijskog pokreta i član MOK-a, Patrik Hiki.

Podsetimo, poput munje je prostrujala vest da je generalni sekretar Đorđe Višacki suspendovan od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta zbog umešanosti u preprodaju karata za OI2012.

Navodilo se da će mu biti zabranjen rad u međunarodnim olimpijskim organima, da će morati da se suoči i sa kaznom nacionalnog komiteta. On je jedan u grupi olimpijskih zvaničnika protiv kojih su pokrenute disciplinske mere zbog narušavanja ugleda Olimpijskih igara, a prenela je Radio televizija Srbije.

Pored Višackog, u slučaj su umešali još pet zvaničnika iz tri države, a do ovog otkrića došli su novinari "Sandej Tajmsa" na tajnom zadatku.

Članak povodom sporne prodaje karata za Igre u Londonu objavljen je pred početak takmičenja, a Komitet je posle istrage naredio nacionalnim komitetima da kazne učesnike u skandalu i odlučio da im zabrani dalje učešće u međunarodnim olimpijskim telima.

Međutim, Olimpijski komitet i Olimpijski komitet Srbije su to sve demantovali, navodeći da Đorđe Višacki kroz celu svoju karijeru, kako sportsku, tako i karijeru sportskog radnika, nikada nije imao ni jednu mrlju i nikada nije bio akter ni jedne afere ili skandala.

(Blic)

Pogledajte još