Nole glavni diler ekskluzivnog magarećeg sira od 1.000 evra

Novi srpski proizvod koji već ima titulu najskupljeg sira na svetu a proizvod je Specijalnog rezervata prirode "Zasavica" prodavaće se u pakovanjima od 50 grama po ceni od 65 eura i to samo na dva mesta na svetu.

Magareće mleko je izuzetno cenjeno jer ga magarice proizvode samo dok doje svoje mlade, a to je jednom godišnje. Interesantno je da magarice mladunce nose čak godinu i 15 dana, kada nema laktacije, a samim tim ni mogućnosti za proizvodnju sira. Da li ovo znači da ljudi zbog ekskluzivnosti ovog sira oduzimaju mama magaricama mogućnost da doje svoju pulad?! Pitanje je ko ju tu zapravo magarac...

- Sir će moći će da se kupi najverovatnije samo u restoranima svetskog teniskog šampiona Novaka Đokovića, kojem smo ponudili poslovnu saradnju, i još u jednoj kući sa kojom treba da sklopimo ugovor - rekao je novinarima u Novom Sadu upravnik "Zasavice" Slobodan Simić na predstavljanju takozvanog "Magarećeg sira".

Ovaj sir koji po kilogramu košta 1.000 evra skup je zbog komplikovanog načina proizvodnje, ali i činjenice da je Srbija, preciznije Zasavica, jedino mesto na svetu koje ga proizvodi.

- Magareće mleko veoma je slično ljudskom, jer u sebi ima svega 1% masti, tako da ga mogu da ga piju i mala deca. Prepuno je lekovitih svojstava. Naročito pomaže kod lečenja astme i bronhitisa, kako kod odraslih tako i kod dece - ističe Simić.

Pogledajte još