Haos na putevima Vojvodine: Čekaju vatrogasce da ih spasu

- U 15 časova sam krenuo iz Subotice za Novi Sad i posle samo 15 minuta stigao sam na kraj kolone koja se protezla ispred mene. Satima čekam da odblokiraju put. Saznao sam preko supruge da su javili iz sektora za vanredne situacije da su se preprečili neki kamioni da da pomoć uskoro stiže, a ja sam ovde već pet sati - kaže za Kurir Igor Luković iz Novog Sada.

Dodaje da na sreću ima dovoljno goriva i svu potrebnu zimsku opremu, ali ne može sa sigurnošću da tvrdi i za ostale u koloni.- Očekujemo da nas uskoro oslobode, ali problem prave smetovi koje je vetar naneo između automobila, pa će i tu biti problema - kaže Luković.

Inače na više putnih pravaca na severu Vojvodine desilo se isto, odnosno kamioni koji su proklizali blokirali su saobraćaj. Kolona od 50 automobila satima je blokirana na putu Kljajićevo-Sivac, između Sombora i Kule zbog cisterne koja je preprečila put. I između Čoke i Ostojevićeva jedan kamion je preprečio put, zbog čega se formirala kolona vozila u kojoj ima i dece, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić i dodao da je situacija slična i između Kikinde i Velikog Banatskog Sela.

Marić je rekao da su poslate ekipe sa vatrogascima kako bi pomogle prilikom izvlačenja vozila i ljudi iz kolone.

Na putu Sivac-Kljajićevo u Bačkoj nastao je danas zastoj u saobraćaju zbog cisterne koja je preprečila put, a u Sektoru MUP-a za vanredne situacije su najavili da očekuju da će do 20 sati situacija biti normalizovana, međutim ekipe još ne uspevaju da osposobe put.

Na toj deonici puta je oko 50 automobila "delimično i zavejano", a očekujemo da će za sat do sat i po situacija biti normalizovana
, rekao je načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić. Marić je pozvao građane da, ukoliko se susretnu sa sličnim problemima, pozovu vatrogasno-spasilačke jedinice na broj telefona 193.

Pogledajte još