I dalje drama u Vojvodini: Kolona vozila od 11 km, autobus "Laste" zaglavljen od 22h

Načelnik Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je javnom servisu da su kolone vozila nastale zbog preprečenih kamiona na putevima, koji su onemogućili čišćenje snega.

Kolone vozila su kod Bačke Topole i Feketića, a vatrogasne ekipe pomažu u izvlačenju automobila u kojima ima i dece.

Sneg koji je ceo dan padao širom Srbije, praćen jakim vetrom, doneo je velike probleme u sobraćaju, a najteže je u Vojvodini gde je zabeležena prva žrtva smrzavanja u Novom Sadu, a na području Knjaževca i Kikinde iz zavejanih vozila evakisano dvadesetak osoba, uklučujući i sedmoro dece.

Prema rečima jednog od vozača, kome je trebalo 15 sati da stigne od Subotice do Novog Sada, kod Feketića je nastala gotovo 10 kilometara duga kolona vozila, pošto se jedan kamion bio prevrnuo, koji je sklonjen s puta, ali vozila nisu mogla da se kreću zbog snežnih nanosa, preneo je RTS.

Javno preduzeće “Putevi Srbije” obavestilo je u nedelju ujutro da se na području Vojvodine zbog neprestanih i velikih padavina, kao i jakog vetra koji pravi smetove i nanose saobraćaj odvija otežano na više deonica i da je u toku akcija čišćenja snega na svim pravcima.

Na području severne Bačke, deonica B.Topola-Feketić je neprohodna zbog smetova.

Zbog velikog broja teretnih vozila koja su se preprečila na putu i nije moguće ih u kratkom roku raščistiti sa desne strane kolovoza od Subotice su otvorena dva službena prolaza na 57. kilometru i 61. kilometru gde se saobraćaj usmerava sa desne strane kolovoza na levu u pravcu Subotice, dok se na desnoj strani vrši dalje rasčišćavanje od smetova i preprečenih vozila.

I dalje pada sitan sneg nošen jakim severozapadnim vetrom koji stvara nanose i otežava saobraćaj. Na ostalim područjima je takođe otežan saobraćaj zbog neprestanog snega jakog intenziteta i jakog vetra, te ima neprohodnih putnih deonica trećeg prioriteta.

JP “Putevi Srbije” apeluje na sve učesnike u saobraćaju da posebno budu oprezni, da koriste zimske pneumatike, prilagode brzinu uslovima kretanja na putu i poštuju ograničenja brzine i da na put ne kreću bez preke potrebe.

Sneg na glavnim putevima, preporučuje se oprezna vožnja

Na autoputevima i državnim putevima prvog prioriteta kolovozni su vlažni, snega ima od pet do 10 santimetara, a vozačima se preporučuje oprezna vožnja, objavili su danas "Putevi Srbije".

Na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet santimetara na teritoriji Vranja, Niša, Požarevca, Valjeva, Beograda, Pančeva, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca, Zrenjanina i Rume i na području Kosova.

Snega ima i na teritoriji Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka, Novog Sada, Mačve i Kolubare.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet santimetara na teritoriji Vranja, Niša, Požarevca, Beograda, Pančeva, Kosova, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca i Zrenjanina.

Ista situacija se beleži i na teritoriji Rume, Zaječara, Kruševca, Užica, Ivanjice, Čačka, Novog Sada, Mačve, Kolubare.

Putevi Srbije napominju da za šlepere i kamione sa prikolicom važi zabrana saobraćaja na prilazu Kopaoniku preko Brzeća, prema Goču i Drenskoj klisuri.

Putevi u Pomoravskom okrugu prohodni
DAČIĆ: ANGAŽOVATI SVU RASPOLOŽIVU MEHANIZACIJU I LJUDSTVO

Dačić je u subotu uveče rekao Tanjugu da je naložio angažovanje raspoložive mehanizacije i ljudstva za probijanje puteva neprohodnih za saobraćaj zbog snega, kao i evakuaciju ljudi i dece iz zavejanih vozila.

Tanjug

Pogledajte još