LDP podnela prijavu protiv ministarstva pravde, Nikole Selakovića

Studenti i ostali građani koji su protestovali zbog odluka Haškog tribunala nisu morali da znaju da nije dozvoljeno da se skup održava ispred skupštine u vreme zasedanja, ali, smatraju u LDP, "ministar pravde to odlično zna".

Liberali očekuju da će tužilaštvo postupiti po njihovoj prijavi i ističu da partijska knjižica Selakovića ne sme biti sredstvo za aboliciju, kako navode, "izgrednika koji je zloupotrebio funkciju ministra pravde i pokušao da na nesreći svog naroda i presudama Haškog tribunala stekne političke poene".

LDP takođe očekuje od premijera Ivice Dačića da smeni Selakovića i "tako posalje jasnu poruku da nijednom ministru iz njegove vlade nije mestu u društvu sa advokatima ubica Zorana Đinđića i organizacijama koje su zloupotrebile skup studenata, i koje svakodnevno prete građanima Srbije, sastavljajući spiskove za odstrel novinara, pisaca, glumaca, političkih protivnika, ljudi iz civilnog sektora".

U toj stranci tvrde da bi izostanak reakcije premijera doprineo stvaranju amtosfere u kojoj bi se SNP Naši, Obraz, 1389 i njima slični, "osetili ohrabrenim da nastave da prete normalnom životu u Srbiji".

Pogledajte još