Bradić: rešenje ubistava novinara obaveza države

BEOGRAD, 11. aprila 2009. (Beta) - Ministar kulture Nebojša Bradić ocenio je u subotu da je rešenje ubistava novinara obaveza države koja treba da omogući slobodu novinarske profesije u Srbiji.

"Uvek kada se desi napad na novinare, napad na snimatelje, Ministarstvo kulture interveniše, reaguje, daje svoje izjave, ali mnogi slučajevi ostanu samo na tim izjavama, zato što je nadležnost na drugim ministarstvima", kazao je Bradić agenciji Beta povodom 10 godina od ubistva novinara Slavka Ćuruvije.

Bradić, čije je ministarstvo resorno zaduženo i za medije, istakao je da je rešenje ubistava novinara obaveza prema generacijama koje dolaze, jer nerasvetljeni slučajevi mogu da izazovu neke nove, slične ili iste slučajeve.

"Zašteo nije to urađeno to je pitanje drugih ministarstava. Mi smo na Vladi u nekoliko navrata govorili o tim slučajevima. Smatarmo da to jeste obaveza pravosuđa, MUP-a i drugih organa da se ti slučajevi razreše, kako bi smo bez tog balasta prošlosti koji nas opterećuje drugačije mogli da gledamo na budućnost", kazao je Bradić.

Pogledajte još