Liverpul opet na čelu posle ubedljive pobede nad Blekburnom

BEOGRAD, 11. aprila 2009. (Beta) - Fudbaleri Liverpula probili su se na prvo mesto na tabeli, pošto su na svom terenu savladali Blekburn sa 4:0 u 32. kolu Premijer lige i sada imaju dva boda više od Mančester junajteda koji od 16 sati gostuje Sanderlendu.

Pobeda nad Blekburnom izabranicima Rafaela Beniteza je peti uzastopni trijumf u prvenstvu, do čijeg kraja je ostalo još šest kola.

"Crveni" su pitanje pobednika rešili već u prvom poluvremenu, zahvaljujući dvostrukom strelcu Fernandu Toresu.

Španski reprezentativac u petom minutu je prihvatio loptu koju mu je poslao DŽejmi Karager, okrenuo se i uputio precizan udarac iza leđa golmana Robinsona.

Tores je duplirao prednost domaćih u 33. minutu, kada se najbolje snašao posle slobodnog udarca i glavom zatresao mrežu Blekburna.

Najlepši pogodak na utakmici viđen je u 83. minutu, kada je odbrambeni fudbaler Danijel Ager izuzetno snažnim udarcem sa više od 25 metara pogodio gornji levi ugao gola Blekburna.

Konačan rezultat postavio je David Ngog, kada je posle slobodnog udarca i asistencije Lukasa, glavom savladao Robinsona.

Liverpul sada ima 70 bodova, Mančester junajted 68, a trećeplasirani Čelsi koji kasnije danas dočekuje Bolton, osvojio je 64 boda.

Pogledajte još