Prohodne glavne saobraćajnice u Beogradu

Gradske službe učiniće sve da se život u Beogradu, u uslovima snega i niskih temperatura, u ponedeljak odvija normalno, istaknuto je sinoć na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, kojoj je prisustvovao gradonačelnik Dragan Đilas.

Saobraćajnice i trotoari će biti očišćeni od snega, gradski prevoz će funkcionisati u punom kapacitetu, a stanovi će se grejati tokom cele noći, naglašeno je na sednici, uz napomenu Đilasa da su moguće i nepredviđene situacije, odnosno problemi.

On je naveo da će grad učiniti sve što može da se prvog radnog dana u sedmici život odvija normalno, da sugrađani mogu da stignu do posla, a đaci do škola.
"Što je do nas to ćemo i uraditi, a problema će sigurno biti", rekao je Đilas, zahvalivši svima koji su u proteklih 48 sata neprekidno radili u uslovima visokih snežnih padavina i niskih temperatura.

Gradonačelnik je apelovao, posebno na starije sugrađane, da ne izlaze na ulicu bez preke potrebe, jer se očekuje led na ulicama, zbog niskih temperatura.
On je naložio da kontrola karata u gradskom prevozu u narednih nekoliko dana, dok traju niske temperature, ne bude toliko stroga i da kontrolori "budu malo tolerantniji" prema sugrađanima koji po niskim temperaturama čekaju gradski prevoz.

Đilas je rekao da će u utorak, ukoliko bude padao sneg jačeg intenziteta, biti upućen poziv sugrađanima da čiste ulice i trotoare i da će im to biti plaćeno.

Snežne padavine u Beogradu su premašile očekivanja meteorologa tako da je umesto prognoziranih dvadesetak santimetara u centru grada palo 33 dok je na pojedinim rubnim područjima visina snega iznosila i pola metra.

(Tanjug)

Pogledajte još