Oglasna tabla u Vojvodini: Prodajem kuću zbog mađarskih fašista!

Oglasnu tablu na kojoj piše "Prodajem kuću radi iseljenja pod pritiskom mađarskih fašista" postavila je jedna lokalna organizacija u blizini Bačke Topole, a na njoj je naveden i broj mobilnog telefona i potpisano je "Udruženje građana iz Bačke Topole Antifašistički pokret Martinović Matrosov".

"Tekst na tablama odštampan je u koloru, ispisan je ćiriličnim pismom, a table su postavljene na zabetoniranom postolju i gotovo je neshvatljivo kako su mogle da budu postavljene bez pribavljanja neophodnih dozvola i kako je moguće da i pored nadležnih inspekcija i policijskih organa mogu tu da stoje danima", prenosi "Smedia" pisanje novosadskog lista Mađar so (Magyar Szo).

Postavljanje ove table osudila je lokalna samouprava u Bačkoj Topoli, kao i Savez vojvođanskih Mađara.

"Ne možemo dozvoliti da se zbog pojedinih natpisa kojima se krši zakon narušavaju medjunacionalni odnosi u našoj lokalnoj samoupravi u kojoj gradjani žive mirno jedni s drugima. Zahtevamo da organi gonjenja postupe energično i profesionalno", navedeno je u saopštenju iz kabineta predsednika opštine.

Izvršni potpredsednik Saveza vojvodjanskih Mađara Karolj Pal takođe je zatražio od policije da ukloni sporni natpis, kao i da pokrene postupak protiv njegovih autora.

Pogledajte još