Neke stranke nisu prikazale troškove oglašavanja

BEOGRAD, 10. decembra 2012. (Beta) - Agencija za borbu protiv korupcije je u izveštaju o finansiranju kampanje za majske izbore utvrdila da pojedine stranke nisu prikazale troškove oglašavanja, izjavila je u ponedeljak v.d. direktora Agencije Tatjana Babić.

Na skupu na kome su predstavljeni podaci o finansiranju političkih subjekata tokom izbora, ona je istakla da je Agencija primetila odstupanja u prijavljivanju troškova oglašavanja, odnosno da je utvrdjeno da pojedine stranke nisu prikazale troškove.

"Očekujem bolju saradnju sa Republičkom radiodifuznom agencijom zato što se dešavalo da su pojedine stranke dugovale medijima, pa su u kampanji mediji prihvatali sve po principu 'daj šta daš'. To otvara sumnju u nezavisnost medija", rekla je Tatjana Babić.

Ona je izjavila da je Agencija utvrdila brojne nepravilnosti i nelogičnosti koje će se istražiti, ali je istakla da je najteže utvrditi tokove novca.

Prema njenim rečima sporno je finansiranje stranaka uzimanjem kredita od banaka, posebno ako su banke državno vlasništvo.

Ona je rekla da očekuje i da se u kontrolu finansiranja uključi i Državna revizorska institucija kako bi se uradila revizija poslovanja najvažnijih političkih subjekata.

Pogledajte još