Oživimo Taš jer je naš

BOGRAD, 11. aprila - Stadion "Tašmajdan", srce sporta i zabave nekadašnjeg Beograda danas je gotovo potpuno oronuo i napušten. Ali oni koji pamte bolje i lepše dane na Tašu okupili su se u subotu da javnosti skrenu pažnju - Taš je naš!!! 

Učenici Pete i Prve beogradske gimnazije, Nevladina organizacija Centar za nenasilni otpor, muzičari, sportisti, glumci i novinari uz čuvenog Avrama Iraela, koji je javnost 1999. godine obaveštavao o vazdušnim napadima, sada su poručivali: "Beograđani, pažnja, pažnja. Taš je zaista naš i treba ga obnoviti. Vartimo mu stari sjaj".

"Ono zbog čega mi pokrećemo ovu inicijativu je da što veći broj građana potpiše peticiju kako bismo izvršili dovoljno jak pritisak na sve nadležne kako u gradu tako i u državi jer bez njihovih para neće biti moguće da se 'Tašmajdan' sredi i rekonstruiše," rekla je Ana Luković, PR akcije "Taš je naš".

Sportsko-rekreativni centar Taš izgrađen je pre 57 godina, u samom centru, blizu jednog od najlepših gradskih parkova i bazena, s kapacitetom od 10.000 mesta.

Klizalište, prvo žensko svetsko prvenstvo u rukometu, hokejaške utakmice na otvorenom, španska korida, fiće koje igraju fudbal, koncerti Tine Tarner i Reja Čarlsa, čuvena diskoteka "Cepelin" u komšiluku, film "Višnja na Tašmajdanu" samo su deo prošlosti "Taša". 

"Ideja je da se organizuje rok koncert u Hali 'Pionir', gde bi učestvovale rok grupe koje su ovde svojevremeno imale koncerte, a ceo prihod od karata išao bi za renoviranje stadiona. Takođe, dugovanja koja 'Tašmajdan' ima od sportskih klubova kompenzovali bismo kroz građevinske radove da ove tribine dovedemo u red", rekao je Milan Petrović, direktor "Tašmajdana".

Tokom akcije "Taš je naš" pokrenuto je i potpisivanje peticije za uređenje stadiona, koju je u elektronskom izdanju na društevnoj internet mreži Fejsbuk već potpisalo 1700 ljudi.

Na ovoj manifestaciji bilo je dosta muzike, igrao se i mali fudbal,  a članovi kluba "Železničar" okupljenima su demonstrirali borbu u mačevanju.

Medijski sponzor akcije, između ostalih je i TRIP, mini vodič kroz Beograd . Jer, do Taša je stalo i nama koji smo u tripu, skroz naskroz..

N.D.

Pogledajte još