Profesor ubio psa pred đacima

Profesor se brani da nije želeo da ubije psa, već da ga otera kako bi zaštitio đake na praktičnoj nastavi, a u školi upozoravaju da imaju problem sa čoporima lutalica koji nadležni ne reševaju.
Valjevska policija, koja vodi istragu u poslednjem slučaju ubistva psa, profesora Slavka Đurđevića sumnjiči za krivično delo zlostavljanja i mučenja životinje.

Prijavu policiji šta se dogodilo u voćnjaku školske ekonomije dostavili su roditelji učenika koji je bio svedok ubistva psa i koji je zbog toga doživeo stres. Profesor je na saslušanju priznao to delo, ali se branio time da lutalicu nije želeo da ubije, već da je, nakon što ga je pas ugrizao za nogavicu, otera.

U Poljoprivrednoj školi žale što je do ubistva psa došlo pred učenicima, ali ističu da već mesecima uzaludno apeluju na nadležne da reše problem lutalica.

- Prvi insistiram da je bezbednost naših đaka bezuslovno na prvom mestu, pošto se s njima radi na otvorenom prostoru i sa životinjama. Već smo imali slučaj da su lutalice u dvorištu napale jednog kolegu, prethodno su nam rastrgli nekoliko ovaca, napadali su čak i krave u školskoj staji. Svakodnevno ulaze u čoporima, moguće je da među njima ima i pasa koji su nedavno napali i povredili sedmogodišnju devojčicu u Novom naselju. Nekolicinu dopisa smo uputili inspekcijama i zoohigijeni da nešto preduzmu, ali ništa nije urađeno - priča direktor škole Milan Gajić. On kaže da će škola reagovati po zakonu kada od tužioca dobije izveštaj.

Prvi čovek u Srbiji koji je otišao u zatvor zbog ubistva životinje bio je iz Ljiga - Mioljub Savić je odležao tri meseca pošto je 2006. godine iz lovačke puške ubio psa svoje komšinice, a potom njegovo telo vezao za branik automobila i vukao ga po putu.

Izvor: Blic

Pogledajte još